Tot ce trebuie sa stii despre masa pentru living

Mica sau mare, masa cu scaune living este locul ideal pentru momente frumoase petrecute in familie.

Deoarece este piesa centrala dintr-un living, masa nu se alege la voia intamplarii. Trebuie sa raspunda la unele criterii pentru a evita unele greseli in materie de decor.

In plus, masa living trebuie sa fie practica si functionala. Dimensiuni, forme, material, adaptabilitate…acestea sunt alte criterii de care trebuie sa tinem cont. Iata tot ce trebuie sa stii despre masa pentru living.

Atunci cand ne alegem mobila living, ne gandim cel mai adesea si la masa cu scaune living sau la masa plianta.

O masa in dimensiuni potrivite

Atunci cand alegem masa living trebuie sa tinem cont de dimensiunea acesteia din urma. Pentru asta, trebuie sa luam in considerare numarul de persoane care se instaleaza zi de zi la aceasta masa, spatiul de care dispunem dar si de amplasare.

Cate persoane urmeaza sa gazduiasca?

Pentru a sti cum sa alegi masa potrivita pentru living, trebuie sa tinem cont de utilizarea sa zilnica. Va fi folosita de o familie numeroasa sau de un cuplu? Va fi masa folosita in fiecare zi sau doar la ocazii speciale?

Raspunsul la aceste intrebari te va ajuta sa definesti dimensiunile viitoarei tale mese precum si forma acesteia.

Locul disponibil

Inainte de a alege primul model de masa extensibila pe care o vezi, gandeste-te la locul disponibil pe care il ai in living. Nimic nu este mai nepotrivit intr-un living mic decat o masa prea mare.

Sau, vice versa, o masa prea mica intr-un living mare. Daca dispui de un spatiu mic opteaza pentru o masa patrata. Daca iti plac rotunjimile atunci poti opta pentru o masa rotunda cu un diametru care sa nu depaseasca 120cm.

O astfel de masa va gazdui in jur de 4 persoane. Daca ai obiceiul sa ai invitati la masa atunci cel mai bine este sa optezi pentru o masa bucatarie extensibila. Exista modele care pot gazdui pana la 12 persoane.

In ce loc va fi instalata masa bucatarie?

Trebuie sa stii ca un set masa si scaune living nu trebuie sa fie neaparat asezata in mijlocul livingului. Uneori, spatiul disponibil nu permite acest lucru. Trebuie deci sa te gandesti la spatiul in care va fi asezata inainte de a lua decizia finala.

Forma mesei este extrem de importanta. Cel mai bine este sa mizezi pe o masa patrata sau dreptunghiulara.

Ce material alegem pentru masa plianta?

O masa se alege si in functie de materialul din care este conceputa. Se poate declina in diverse materiale precum lemnul, sticla, metalul sau marmura.

Pentru a sti care material este cel mai potrivit pentru livingul tau, trebuie sa ttii cont de intrebuintarea mesei, cat de usor se curata si se intretine si stilul decoratiunii interioare.

Masa din lemn este un mare clasic si este fara indoiala una din cele mai practice si mai solide tipuri de masa. Usor de intretinut, masa din lemn se integreaza de minune in orice decor, industrial, vintage sau scandinav. Unele modele sunt acoperite cu mai multe straturi de lac care prelungesc durata de viata.

Masa din sticla este un tip de masa rafinat si epurat si se regaseste intr-un numar mare de locuinte. Confera o nota sofisticata unui living. In schimb, pe o masa din sticla se vede absolut totul, amprentele in special.

Masa pentru living este ideala deci pentru conversatii lejere la o cafea dar si pentru o masa in familie. Poti incerca o masa extensibila care se poate mari atunci cand ai invitati, fara sa ocupe prra mult spatiu atunci cand nu este necesar.

Articole similare

Ultimele publicatii