Retete traditionale pentru masa de Paste

Daca esti in cautarea unor retete bune de Paste, ai ajuns in locul potrivit, pentru ca de data aceasta iti vom prezenta o selectie de retete tipice de Paste.

Stiai ca exista ceva foarte ciudat in ceea ce priveste bucataria si retetele de Paste? Asa este, are legatura cu interdictia de a manca carne si cu posturile din aceasta perioada a anului, care provin din practici religioase stravechi.

Faptul ca trebuie sa mancam diferit de Paste a dus la aparitia, de secole incoace si pana in prezent, a unor idei diverse, inovatoare si originale pentru mancarurile de Paste.

Daca adaugam la aceasta si faptul ca Pastele este o traditie adanc inradacinata in cultura si societatea noastra, constatam ca mesele de Paste evolueaza de la an la an, desi sunt intotdeauna insotite de obiceiuri culinare stravechi.

Gatitul in familie este foarte distractiv, dar nu intotdeauna avem timp sa o facem. Profitand de faptul ca avem cateva zile de vacanta in aceasta perioada, iti propunem cateva retete originale de Paste pe care sa le faci.

Dupa cum vei putea vedea, toate aceste retete traditionale sunt destul de simplu de facut, asa ca nu este nevoie sa ai mari cunostinte de gatit.

Drob de miel

Ingrediente pentru drob de miel

• maruntaie de miel
• capatana de miel
• ceapa verde 2 legaturi
• usturoi verde 2 legaturi
• marar verde 2 legaturi
• sare iodata
• piper proaspat macinat
• oua 3 bucati
• oua fierte 5-6 bucati
• prapur (membrana care inveleste organele interne ale mielului, formata in mare parte din grasime).

Organele de miel se fierb in apa cu un praf de sare. Capatana de miel se fierbe separat – pentru un rezultat mai bun, poti sa folosesti o oala sub presiune. Dupa ce au fiert organele si carnea, se toaca marunt. Ceapa, usturoiul si mararul se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se adauga la compozitia de carne.

Amestecul pentru drob de miel se asezoneaza cu sare, piper, se adauga ouale crude si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.

Intr-o forma rotunda se aseaza prapurul, se pune jumatate din compozitie, se aseaza dupa dorinta ouale fierte, se adauga restul de compozitie si se acopera cu restul de prapur.

Drobul de miel se pune la cuptorul preincins, la copt aproximativ 30 de minute, la temperatura moderata, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Friptura de miel

Ingrediente pentru friptura de miel

• Carne de miel
• 200 ml ulei
• 500 ml vin alb
• 500 ml vin rosu

Citeste continuarea aici: Retete traditionale pentru masa de Paste

Articole similare

Ultimele publicatii