Elementul surpriza ce poate prezice succesul unei relatii

V-ati intrebat vreodata cat vor rezista relatiile voastre? Va petreceti ore intregi analizand interactiunile, masurand compatibilitatea si comparand nivelul vostru de fericire cu cel al altor cupluri?Tot ce fac aceste lucruri este sa va induca si mai multa confuzie? Conform unui studiu stiintific, exista o metoda mult mai simpla de a determina daca partenerul actual este „alesul” – si este de un infinit de ori mai eficient.

Ascultati-va instinctul

Nu este nevoie sa construiti grafice care sa compare calitatile cu defectele. Nu este nevoie nici de o lista a lucrurilor pe care vi le doriti la partenerul ideal si pe care sa le folositi ca model.

Nu va supra-analizati certurile, valorile comune, telurile in viata, aspiratiile sau momentele de intimitate. De fapt, nu trebuie sa analizati absolut nimic. Se pare ca, atunci cand iubim, cu cat ne gandim mai mult la relatie, punand accent asupra elementelor intelectuale si analitice, cu atat mai slaba va fi predictia succesului in viitor.

Este surprinzator cum comunitatile stiintifice adopta o abordare anti-gandire. Cu toate acestea, in cazul de fata, dovezile sunt destul de clare. Atunci cand supra-analizam relatiile (si alte subiecte bazate pe emotii), perspectivele noastre se schimba iar discernamantul este cel care are de suferit.

Ne induc in eroare motivele pentru care avem respectivele sentimente. Facem alegeri care par usoare din punct de vedere cerebral, desi acestea nu se aliniaza mereu cu deciziile emotionale personale mai complexe.

Ganditi-va ca sunteti rugati sa alegeti opera de arta preferata. Vi se cere sa scrieti un eseu in care sa spuneti modul si motivul pentru care sunteti atrasi de respectiva piesa de arta. Astfel, va gasiti atrasi de un obiect abstract si expresionist.

Citeste continuarea articolului aici: Elementul surpriza ce poate prezice succesul unei relatii

Articole similare

Ultimele publicatii