Decorarea coltarului cu perne si cuverturi

Canapelele sectionale sau coltarele, sunt cele care aduc spatiului tau anumite avantaje, iti ofera comoditatea necesara si au un plus de eleganta.

Canapeaua in forma de L are un impact mare vizual si datorita marimii, de aceea spatial de care dispunem trebuie sa fie direct proportional cu marimea canapelei.

Atunci cand vrem sa decoram o canapea de acest fel, folosirea pernelor si a cuverturilor este tot ceea ce avem nevoie pentru a crea un aer de reimprospatare livingului nostru si pentru a ne relaxa.

Alegerea si utilizarea pernelor decorative

Pernele de decor sunt un accesoriu extrem de important pentru o canapea de colt. Alese corect, acestea pot infrumuseta aspectul intregii incaperi. Iata criteriile de selectie pe care sa le iei in considerare.

Paleta cromatica

Nu vei da niciodata gres daca alegi culori vii intr-un decor neutru sau pastelat, pentru ca accentele de culoare vor inveseli cromatica incaperii.

Daca, in schimb, livingul tau este deja amenajat in culori tari, pernele decorative nu ar trebui sa incarce atmosfera cu nuante puternice. Cheia este armonia! Atunci cand una dintre culori predomina, restul decorului ar trebui sa contina accente complementare sau neutre, care sa creeze un echilibru cromatic.

Regula de baza in alegerea unei palete cromatice armonioase este: 60% culoare de baza, 30% nuanta secundara si 10% tonuri de accent complementare. Pentru a te asigura ca faci alegerea corecta, iata grupurile de culori pe care le poti folosi cu incredere:

• verde (60%), galben-verde (30%) si galben, portocaliu, rosu (10%)
• galben (60%), portocaliu (30%) si rosu-portocaliu, albastru ciel, gri (10%)
• albastru (60%), verde (30%) si albastru-violet, corai, galben (10%)
• mov (60%), rosu-violet (30%) si galben, portocaliu, verde (10%)

Numarul de perne, dimensiunea lor si asezarea

De cate perne vei avea nevoie? De cate vrei! Bineinteles, o singura perna izolata intr-un colt nu va face mare lucru pentru decor, asa ca regula spune – „cu cat mai multe, cu atat mai bine!”.

Citeste continuarea aici: Decorarea coltarului cu perne si cuverturi

Articole similare

Ultimele publicatii