10 simptome care arata ca in corpul dumneavoastra s-ar putea instala cancerul

Dezvoltarea cancerului in corp ar putea fi descoperita mult mai usor daca oamenii ar avea un semnal electronic care sa lumineze atunci cand ar detecta aparitia acestei boli nemiloase; dar, in schimb, trebuie sa fim vigilenti si sa-l descoperim inainte de a fi prea tarziu.„Nu este o tumoare!”. Asta i-a spus Arnold Schwarzenegger unui copil de gradinita care ar fi sugerat aceasta posibilitate atunci cand a auzit unul din personajele portretizate de catre actor mentionand durerile de cap pe care le avea.

Vom continua prin a va spune 10 semne prin care sa va puteti da seama daca aceasta boala necrutatoare se dezvolta in corpul dumneavoastra.

10 Simptome care arata ca in corpul dumneavoastra s-ar putea dezvolta cancerul

Durerile de cap apar mult prea des pentru a le considera mereu semne ale unei tumori, dar unele dureri pot cere o radiografie profesionala la medic. Vom analiza aceste dureri de cap, precum si alte 10 semne care arata ca in corpul dumneavoastra s-ar putea instala cancerul.

In primul rand, inainte de a discuta semnele cancerului, haideti sa clarificam notiunea de „simptom”. A prezenta un simptom inseamna ca si altcineva poate detecta prin propriile metode respectivul indiciu.

Spre exemplu, un doctor poate cerceta forma unei alunite neregulate, care se poate dovedi canceroasa.

Simptomele nu sunt totdeauna vizibile. Spre exemplu, daca aveti dureri de cap, o alta persoana nu le poate vedea. Puteti localiza durerea, o puteti descrie si semnala intensitatea acesteia, dar este un simptom simtit doar de dumneavoastra.

Daca va faceti griji in privinta unor schimbari fiziologice pe care le-ati observat in corpul dumneavoastra, cautati ajutor profesional la medic pentru a evalua si diagnostica respectivele schimbari, precum si pentru gasirea rapida a tratamentul corespunzator.

1 . O umflatura tare sub piele

Umflaturile din zona tesutului mamar sunt descoperite de cele mai multe ori de catre femeile sau barbatii in momentul examinarii propriului corp si care cunosc textura respectivului tesut. Daca faceti astfel, ajungand sa cunoasteti starea normala a corpului dumneavoastra, va va fi usor sa distingeti o noua schimbare.

Trebuie sa va obisnuiti cu atingerea propriului corp, in special in zona sanilor, a testiculelor, a axilelor, gatului, abdomenului si a intregii suprafete a pielii. Examinarea personala a respectivelor tesuturi ar trebui sa va ajute la aflarea unor simptome inainte de dezvoltarea unor tumori mai mari.

2. Pielea iritata

Cancerul este vazut de sistemul imunitar precum o bacterie in corp. Leucocitele se mobilizeaza si incearca sa o distruga. Din acest motiv, circulatia sangvina este marita in zona in care exista o dezvoltare canceroasa, zona fiind calda, rosiatica, schimbandu-si culoarea des, tare la palpare si iritata.

3. Rani care nu se vindeca

Citeste continuarea articolului aici: 10 simptome care arata ca in corpul dumneavoastra s-ar putea instala cancerul

Articole similare

Ultimele publicatii